Broj noćenja na Zlatiboru veći nego pre dve godine 1Foto: Nenad Kovačević

Tokom ovogodišnje letnje turističke sezone, Zlatibor je, zabeležio znatno veći broj noćenja, nego prethodne sezone, a dodatni uspeh je u tome što je taj broj bio veći, nego u letnjim mesecima 2019. godine, kada nije bilo epidemije virusa korona.

Prema podacima Turističke organizacije Zlatibor, „tokom jula i avgusta ove godine, broj noćenja na toj planini je bio čak 50 odsto veći, nego u istom periodu 2020., a za 17 odsto veći, nego u julu i avgustu 2019. godine“.

„Da je turizam Zlatibora uspešno prebrodio aktuelnu krizu dokazuje i ostvareni broj noćenja za prvih osam meseci ove godne, koji je za 41 odsto veći od prometa u 2020. godini“, saopštila je TO Zlatibor.

Takođe, navodi se da je „u prvih osam meseci ove godine, broj noćenja četri odsto veći, nego u u istom periodu 2019. godine“.

„To je posebno ohrabrujuća činjenica, ako se uzme u obzir to da je 2019. godina bila rekordna po prometu i da je to period u kome turizam nije bio opterećen pandemijom virusa korona“, podsećaju u TO Zlatibor.

„Dobra posećenost i povećanje turističkog prometa tokom ove godine“, kako se zaključuje, „najbolji su pokazatelji da se kvalitetnom uslugom i sadržajnom ponudom Zlatibor lako izborio sa krizom koju je u svetskom turizmu izazvala pandemija koronavirusa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari