Brokerska kuća: Akcionarima Telekoma dividenda od 5,2 dinara po akciji 1 Foto: Beta/Milan Obradović

Menadžment nacionalnog telekomunikacionog operatera, Telekom Srbija, predložio je da se akcionarima te kompanije odobri dividenda od 5,2 dinara po akciji, saopštila je danas brokerska kuća Momentum.

Uprava Telekoma je, kako se navodi, sazvala redovnu skupštinu akcionara za 29. jun na kojoj će biti usvojeni finansijski izveštaji i doneta odluka o raspodeli dobiti, nakon što je kompanija jesenas već podelila međudividendu.

„Menadžment je predložio da se akcionarima odobri dividenda od 5,2 dinara po akciji, što je ukupno 4,16 milijardi dinara, koja bi bila isplaćena iz prošlogodišnje dobiti i dela neraspoređene dobiti proteklih godina“, navodi se u saopštenju.

U novembru prošle godine kompanija je isplatila privremenu dividendu od 2,58 dinara po akciji.

Telekom je prošle godine zabeležio konsolidovane prihode od 129,5 milijardi dinara, što predstavlja rast od 2,1 odsto, pre svega usled skoka prihoda segmenta multimedija, čiji je rast bio 21,8 odsto i maloprodaje interneta koja je veća 13,2 odsto.

Prihod iz segmenta fiksne telefonije nastavio je trend pada, dok je segment mobilne telefonije stagnirao sa realizacijom od 61,2 milijare dinara.

Kada je profitabilnost u pitanju, poslovni dobitak je skočio 4,1 odsto na 8,7 milijardi dinara, dok je neto dobit porasla 68,7 odsto na 4,2 milijarde dinara, pre svega usled viših ostalih prihoda i nižih poreskih obaveza.

Kompanija je i na kraju prošle godine ostala visoko zadužena sa neto dugom od 160 milijardi dinara, dok je ovaj pokazatelj još nepovoljniji kada se uključe obaveze po osnovu lizinga od 30,5 milijardi dinara.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Brokerska kuća: Akcionarima Telekoma dividenda od 5,2 dinara po akciji”

  1. Људи, шта радити са оволиким новцем? Па још 30 евра, ко се пријавио! Каже ми познаник за ћерку и зета да су добили „црквицу“ по 1200 долореса, а, унук, „једва“ 600 долара. Види се да смо јачи и од Америке. А Кинезима се „тресу“ гаће. Златно доба, бато! Живео Он! Доле апозиција и опозиција!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.