Bulatović SSP: Apsolutni cilj ove vlasti je da uništi selo 1Foto: Katarina Tomović

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović ocenio je danas da je apsolutni cilj ove vlasti da unište selo, poljoprivredu, da nema malih proizvođača, već da sve bude u rukama tajkuna.

Na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije, gde je Odbor za poljoprivredu razmatrao Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o trgovini žitaricama, Bulatović je rekao da je Srbija još pre godinu dana odlukom ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića pristupila Konvenciji, a da se današnjom sednicom to pokušava legalizovati.

Od toga korist imaju samo tajkuni u poljoprivredi, ne poljoprivredni proizvođači, jer se radi o trgovini žitom i žitaricama, rekao je Bulatović i napomenuo da oni otkupe žito od seljaka po 15 dinara, a onda ga na berzi prodaju za 24,5 dinara.

Bulatović je rekao i da je Vlada Srbije podnela predlog zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda, sa 51 tačkom, a nijedna od njih se ne tiče malog proizvođača.

Svi zakoni se donose samo prema onima koji trguju poljoprivednim proizvodima, skladište ih, a ništa prema malim proizvođačima, rekao je Bulatović i ukazao da su subvencije po hektaru smanjene sa 5.200 dinara na 4.000 dinara.

Bulatović je, da bi ilustrovao odnos države prema stočarskom fondu, pokazao plišane igračke krave, zeca, magareta i ovce i naglasio da je to ostalo od stočnog fonda Srbije.

Tokom obraćanja medijima Bulatovića je ometao Simo Spasić, koji je na megafon uzvikivao „Srbija, RS, Kosovo, Đilas, korona“, ali su ga pristalice i članovi SSP okružili i držali da određenoj udaljenosti od Bulatovića i medija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari