Čajetina dobila poslednju dozvolu za gradnju zlatiborske gondole 1Foto: JP Gold gondola Zlatibor

Opština Čajetina je dobila od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastruktre petu i poslednju dozvolu za gradnju panoramske žičare – gondole na Zlatiboru.

Ta lokalna samouprava je saopštla da su dobijanjem dozvole omogućeni radovi u blizini Ribničkog jezera, gde će biti međustanica buduća gondole.

Radovi, koji podrazumevaju izgradnju garaže za smeštaj kabina, prostor za pristup gondoli, pristupne rampe i natkriveni plato, koštaće oko 250 miliona dinara.

Opština Čajetina sama, sa 13 miliona evra, finansira izgradnju gondole koja će, trasom od skoro devet kilometara, što je čini najdužom na svetu, spojiti centar Zlatibora i Ski-centar Tornik, a imaće međustanicu kod Ribničkog jezera.

Deset miliona evra je koštala oprema, koja je kupljena od francuske kompanije Pomagalski, a tri miliona evra je vrednost svih radova koji su u završnoj fazi.

Bojana Božanić, direktorka čajetinskog JP Gold gondola Zlatibor, najavila je ranije da će gondola, uz nadzor stručnjaka iz komanije Pomagalski, biti puštena u probi rad krajem avgusta ove godne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari