Imlek i Knjaz Miloš, firme koje posluju u sastavu Denjub grupe znatno su, u toku prošle godine, unapredile proizvodnju i ostvarile solidne poslovne rezultate. Ipak, i pored povećanja proizvodnje za oko deset odsto finansijski rezultati poslovanja „Knjaza“ biće negativni, mada se u odnosu na 2005.

Imlek i Knjaz Miloš, firme koje posluju u sastavu Denjub grupe znatno su, u toku prošle godine, unapredile proizvodnju i ostvarile solidne poslovne rezultate. Ipak, i pored povećanja proizvodnje za oko deset odsto finansijski rezultati poslovanja „Knjaza“ biće negativni, mada se u odnosu na 2005. godinu gubitak ove firme smanjuje. Ohrabruje podatak da su svi proizvodi Denjub grupe ostvarili dobar promet na našem tržištu. Dobro je, takođe, što je realizacija planiranog socijalnog programa privedena kraju, a značajan pomak učinjen je i na smanjenju troškova poslovanja. Zato očekujemo da ćemo 2007. godinu, koja bi prema svim procenama trebalo da bude prelomna, završiti sa dobrim poslovnim rezultatima – izjavio je za Danas Rade Pribićević, direktor regulatornih i korporativnih poslova Denjub grupe i jedan od dobitnika priznanja Menadžer godine koje mu je dodelio Klub privrednih novinara.
Naš sagovornik ističe i da je lane učinjen napredak u restrukturiranju Imleka i Knjaz Miloša. U Imlek su integrisane Zaječarska i Zemunska mlekara, a vršački Banat pripojen je Bambiju. Komentarišući poslovne rezultate ostalih članica Denjub grupe Pribićević naglašava da je Bambi ostvario izvanredne poslovne rezultate, najbolje u četiri decenije dugoj tradiciji.
– Poslovni rezultati Bambija su izuzetni, kao i plasman „plazma keksa“ i „mini plazme“, najpoznatijih robnih marki te kompanije. Dobre poslovne rezultate beleži i Imlek, koji je zadržao lidersku poziciju na domaćem tržištu. Uspešno je lansirao svoj prepoznatljiv, ali redizajniran brend – „kravicu“, zatim, „fit“ jogurt sa 0,5 odsto masnoće. Treba, takođe, podsetiti da su obe kompanije dobile potrebne certifikate neophodne za izvoz na zahtevna evropska tržišta. Knjaz Miloš je krajem 2006. godine dobio certifikat ISO 22 000 i jedna je od dve kompanije u Srbiji koje poseduje certifikat HACCP – kaže naš sagovornik.
Pribićević ukazuje i na činjenicu da je osam Imlekovih farmera krajem prošle godine, uz materijalnu i naučnu podršku kompanije, dobilo HACCP certifikate za svoje farme, što je jedinstven primer u regionu jer nijedna zemlja nema „certifikovane“ farmere, a samo jedna farma u Hrvatskoj može se pohvaliti da poseduje taj certifikat. „Denjub pruža podršku farmerima, jer to je garancija za visok kvalitet sirovina, a krajnji ishod je kvalitetan finalni proizvod“, kaže Pribićević i dodaje da su i ostali farmeri Imleka zainteresovani za dobijanje ovog sertifikata.
Denjub grupa je i veliki izvoznik, ali liderske pozicije u izvozu „drže“ Bambi i Banat. Izvozni rezultati Knjaza Miloša su nešto slabiji, mada proizvodi ove kompanije stižu na bugarsko, makedonsko i tržište BIH, a vodu je moguće kupiti na svih pet kontinenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari