CLS: Javna imovina se prodaje po višestruko nižim cenama od privatne 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Centar za lokalnu samoupravu ocenio je da se prave „neverovatne razlike“ u načinu prodaje i prodajne cene između javne i privatne imovine u Beogradu.

Kako navode u saopštenju, od avgusta 2020. godine Goran Vesić je prodao dva simbola Beograda, „Beograđanku“ po ceni od 860 evra po metru kvadratnom i Sava centar 253 evra po metru kvadratnom.

„Za razliku od ovih slučajeva, privatni vlasnici hotela Splendid juče su prodali tu nepokretnost po ceni od 2.000 evra po metru kvadratnom, odnosno za iznos koji je dva i po puta viši po kvadratnom od cene „Beograđanke“, a čak 8 puta viši od cene Sava centra. Pri tome i u hotel „Splendid“ moraće značajno da se uloži, jer dugo nije korišćen i u lošem je stanju. Interesantno je i to da su za razliku od Grada, koji je u oba postupka imao samo po jednog ponuđača i prodao nepokretnosti po cenama nižim od početnih, privatni vlasnici Splendida uspeli da privuku pet ponuđača i povećali početnu cenu za 80 miliona dinara“, ističu iz Centra za lokalnu samoupravu.

Prema njihovom mišljenju, sve ovo dodatno ukazuje na to što je CLS tvrdio od starta, a to je „da se gradske vlasti Beograda nedomaćinski odnose prema javnoj imovini i da je po svemu sudeći prodaju u dosluhu sa unapred poznatim kupcima, a sve na štetu Beograđana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari