CLS: U toku vrlo neobična javna nabavka u vrednosti od 52 miliona dinara 1Foto: Stanislav Milojković

Centar za lokalnu samoupravu saopštio je danas da je u toku vrlo neobična javna nabavka u vrednosti od 52 miliona dinara, bez poreza na dodatu vrednost, u Beogradu, za koju naručilac nema ideju šta da očekuje od učesnika postupka.

Sekretarijat za javni prevoz je, kako se navodi, objavio javni poziv za primenu „inovativnih rešenja u javnom prevozu novim tehnologijama na stajalištima linijskog prevoza putnika u konceptu pametnog grada“.

Još nerazumljivije od naslova je sama definicija predmeta nabavke u dokumentaciji, koja samo ponavlja naslov i dodaje ekološki pristup.

Zbunjeni su i ponuđači koji postavljaju pitanja, ukazuje CLS i dobijaju odgovor sekretarijata: „Naručilac je raspisao javnu nabavku kroz konkurentni postupak sa pregovaranjem kako bi od ponuđača dobio što više inovativnih rešenja bez ograničenja uz poštovanje minimalnih zahteva koji su navedeni u konkursnoj dokumentaciji“.

Sve ovo izaziva sumnju da je u pitanju još jedan namešten tender, za unapred poznato i odabrano lice, koje samo treba da se formalno javi po uslovima koje samo ono razume, upozorava CLS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari