Dačić potpisao Sporazum o vazdušnom saobraćaju sa Kanadom 1Foto: MSP

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom kanadskog premijera za Evropu i Evropsku uniju i prethodnim ministrom inostranih poslova Kanade Stefanom Dionom, sa kojim je potpisao Sporazum o vazdušnom saobraćaju.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, to je ocenjeno kao veoma značajan korak u daljem povezivanju dve zemlje i građana.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog unapređenja bilateralnih odnosa poslednjih godina, prvenstveno revitalizovanim političkim dijalogom na visokom nivou i razvojem privredne saradnje kroz značajno prisustvo kanadskih investicija u privredi Srbije.

Dačić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Kanade na evropskom putu i na prepoznavanju posvećenosti Srbije tekućem reformskom procesu.

Obostrano je ocenjeno značajnim da se u budućnosti traže tačke koje približavaju i povezuju.

U tom smislu, ovogodišnje obeležavanje stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata predstavlja dobru priliku za podsećanje na istorijsko savezništvo dve zemlje i naroda i tradiciju koje imaju u borbi za očuvanje najvažnijih civilizacijskih tekovina i vrednosti, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari