Delta fondacija do sada dala 37 miliona evra za društvene projekte 1Foto: FreeImages / anna maria lopez lopez

Među njima je Glavna Virtus nagrada za doprinos razvoju filantropije na nacionalnom nivou, kao i dve nagrade Srpske asocijacije menadžera, za društveno odgovornu kompaniju godine i najbolji program za razvoj talenata, saopštila je ta kompanija.

„U toku 2017. godine imali smo 40.500 sati obuke, a zaposlili smo i 58 mladih u okviru projekta „Mladi lideri“ kojima smo dali šansu da uče i rade u svojoj zemlji“, rekla je Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik za strategiju i razvoj Delta holdinga.

„Kroz brojne aktivnosti na polju energetske efikasnosti, u pojedinim delovima sistema smanjena je potrošnja energije za 30 do 40 odsto na mesečnom nivou u poređenju sa prethodnom godinom. Reciklažom papira i kartona sačuvano je više od 20.600 stabala. Kao dodatna podrška materinstvu uvedeno je klizno radno vreme za majke dece predškolskog uzrasta“, navodi se u saopštenju Delte.

Delta fondacija obeležila je 10 godina postojanja i tim povodom poklonila Gradu Beogradu skulpturu „Odande – Dovde“ vajara Ričarda Dikona i Mrđana Bajića. Tokom deset godina, Delta fondacija organizovala je 3.485 humanitarnih akcija i pomogla skoro 700.000 stanovnika Srbije. U društvenu zajednicu ukupno je uložila 37 miliona evra.

Nakon predstavljanja informacija iz CSR Izveštaja za 2017. godinu usledio je panel na temu „Inovacije u funkciji održivog poslovanja“ koji je vodila Radojka Nikolić, urednica magazina Biznis i Ekonometar.