Đilas: Zašto metro košta šest milijardi evra 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Zašto gradski metro košta šest milijardi evra, upitao Dragan Đilas, predsednik SSP, na današnjoj konferenciji za novinare odborničke grupe SPP-PZP-Sloga, ispred Sava centra.

Komentarišući usvajanje nacrta zakona o beogradskom metrou i gradskoj železnici, on je naveo da se postojeći zakon ne uklapa u planove vlasti te oni usvajaju leks specijalis za sve što im je potrebno.

– Jasno je da država Srbija ne može u skladu sa današnjim zakonom da izgradi metro sa kineskim i francuskim partnerom na način kako su zamislili. I onda se donosi nov zakon. Sve što nam smeta i ne možemo u skladu sa zakonom mi donesemo novi zakon. E to se radi za gradski metro i gradsku železnicu. Projekat gradskog metroa, podržan svojevremeno od 110 odbornika grada, koji povezuje naseljene delove grada i gradski centar, iznosio je 2,2 milijarde evra. Sad smo došli do šest milijardi, koliko ga ova vlast procenjuje. Postavlja se pitanje zašto? Po našem proračunu, projekat bi finansirao grad Beograd, sada su to stranci – zaključio je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari