Đoković: Stručnim konferencijama unaprediti domen kongresnog turizma 1Foto: RTV

U prostorijama Master centra Novosadskog sajma, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, učestvovaće danas na susretu kongresne industrije Vojvodine i predstaviće značaj i ekspanziju kongresnog turizma, sa fokusom na AP Vojvodinu.

Razgovaraće se i o novim konceptima ovogodišnjih podsticajnih mera Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine namenjeni sufinansiranju troškova organizovanja kongresa na teritoriji pokrajine u 2018. godini.

Susret organizuje Kongresni centar Master Novosadskog sajma, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Kongresnog biroa Srbije. Učesnici susreta imaće priliku da sagledaju aktivnosti na unapređenju promocije i marketinga Grada Novog Sada, usmerene ka regionalnim i međunarodnim kongresnim organizatorima.

Đoković napominje da je kongresni turizam kompleksan turistički proizvod koji zahteva saradnju privatnog i javnog sektora, sa ciljem da se uveća broj međunarodnih događaja na teritoriji Vojvodine. Napominje i da ovaj susret doprinosi jasnom isticanju i definisanju problema u domenu ove vrste turizma, te institucionalnom i organizacionom iznalaženju mera za prevazilaženje istih, kao i na činjenici da su ovakvi susreti promocija kongresnog turizma u zemlji.

„U okviru nadležnosti Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, značajna je podrška onih manifestacija koje su u opsegu kongresnog turizma. Ovo je vid indirektne podrške Sekretarijata, kako bi se unapredio koncept kongresnog turizma u čitavoj Vojvodini. Kongresni turizam je specifičan oblik turizma, koji u svom središtu ima pojedinca i njegovo učešće na skupovima različitog karaktera. Osnovni motiv ovog vida turizma nije putovanje ili odmor, već učešće, zadatak ili projekat. Turistički receptivne zemlje prepoznaju ove putnike upravo kao turiste, te je i prihod od kongresnog svrstan u ukupne prihode od turizma. On se smatra jednim od unosnijih oblika kretanja turističke privrede“, napominje potpredsednik Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari