Đurić: Odmah ukinuti takse 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da prištinske vlasti moraju odmah da ukinu takse ako žele da se razgovori nastave i da se dođe do konstruktivnog rešenja.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je danas da je spreman da odmah ukine nametnutu taksu Srbiji ako SAD i Evropska unija organizuju međunarodnu konferenciju na kojoj bi bio postignut sveobuhvatni sporazum.

Đurić je rekao za RTS da onaj ko postavlja nove uslove taj ne želi kompromis. „Takse koje su anticivilizacijske i protivpravne moraju odmah da ukinu ako žele da se razgovori nastave i ako žele da dođemo do konstruktivnog rešenja, ali se bojim da, nažalost, oni to ne žele“, rekao je Đurić. Kako je rekao, sada se pokazuje koliko je težak put pred nama kada je reč o postizanju bilo kakvog konstruktivnog rešenja.

„Ozbiljne iluzije gaje svi oni koji misle da mogu da nateraju pritiscima Srbiju da učini ustupke i da odustane od onoga što je zaštita njenih državnih i nacionalnih interesa“, istakao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari