Đurić: Za Srbe sa Kosova šest milijardi dinara 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će najnovija finansijska pomoć Srbima na Kosovu „stvoriti novo lice“ srpskih sredina na tom prostoru.

Đurić je, posle sednice Vlade Srbije kojoj su prisustvovali predsednik Aleksandar Vučić i predstavnici Srba sa Kosova, rekao da je reč o „novom državnom delovanju“ Srbije na Kosovu i Metohiji.

Ukupno je izdvojeno više od šest milijardi dinara u narednih 18 meseci, a Đurić je poručio da je planirano da se novac uloži u sve oblasti društvenog života u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji. Planirana je izgradnja Kliničko centra u Kosovskoj Mitrovici, bolnice u Gračanici, kao i izgradnja nove zgrade prištinskog univerziteta, kao i izgradnja instituta za sudsku medicinu. Gradonačelnik Kosovske Mitrovice i predsednik Srpske liste Goran Rakić je poručio da Srbi na Kosovu i Metohiji nemaju drugu državu osim Srbije, a njegov kolega, potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić je istakao da je plan Vlade Srbije „podrška životu“.

Srbima u Metohiji život nije lak, ali nećemo odustati od naše borbe unutar institucija na Kosovu, zaključio je Jevtić, ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari