Donirali 50.000 dolara za decu Srbije 1

Svoju podršku programu Rani razvoj deteta, koji UNICEF sprovodi na teritoriji Srbije, kompanija Vodavoda je dodatno ojačala uključivanjem svojih partnera za zemlje Zaliva (Kuvajt, Bahrein, Katar, Saudijska Arabija) koji su donirali 50.000 dolara za decu Srbije.

 Ček sa donacijom su direktoru UNICEF-a Michelu Saint-Lotu uručili Abdulaziz Abden, generalni menadžer Caro General Trading i Vojin Đorđević, kreator brenda Vodavoda, tokom nedavne posete kancelariji UNICEF. Ova sredstava biće preusmerena za podršku službi neonatologije u Nišu i za deo kampanje „Svaki trenutak je važan“.

– Program Rani razvoj deteta se fokusira na tri oblasti: kvalitetne i dostupne zdravstvene usluge, predškolsko obrazovanje i zaštita dece od najranijeg uzrasta. Podrška privatnog sektora nam je dragocena, jer smo zahvaljujući tome već obezbedili unapređenje kapaciteta usluga u 11 opština u Srbiji. Ova donacija će nam omogućiti da unapredimo uslova za lečenje prevremeno rođene dece u Kliničkim centru u Nišu – rekao je Saint Lot.

Privrednici iz zemalja Zaliva istakli su da je društveno odgovorno poslovanje bitan deo biznis kulture u ovom delu sveta gde oni posluju i da im je zadovoljstvo što mogu da pomognu. „Naš posao se ne vrti samo oko novca, već i oko odgovornosti. Pomoći deci je pre svega naša nacionalna odgovornost, a zatim tu priču želimo da proširimo na ceo svet. Prvo smo krenuli od Kuvajta, a zatim smo pomagali i Siriji, Africi, a kako volimo Srbiju, odlučili smo da i deci u ovoj zemlji omogućimo zdravo detinjstvo“, izjavio je Abden.

Preduzetnici iz Kuvajta su na ideju da doniraju UNICEF-u u Srbiji došli nakon započete saradnje sa kompanijom Vodavoda, za čije potrebe distribuiraju proizvode u ovom delu sveta. Prema rečima Đorđevića, osnovni motiv ove akcije je “što kao kompanija shvatamo koliko je značajan rani razvoj deteta za čitavo jedno društvo jer su deca naša budućnost”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari