DRI: Univerzitet je imao od jednog do šest zaposlenih na određeno vreme više od maksimalno dozvoljenog broja 1FOTO Stanislav Milojkovic

Državna revizorska institucija (DRI) saopštila je danas da je Univerzitet u Beogradu tokom 2019. godine isplatio 5,59 miliona dinara na ime zarada zaposlenih na određeno kojih je bilo više od maksimalno dozvoljenog broja, kao i dodatke na platu od najmanje 9,66 miliona dinara suprotno propisima.

Univerzitet je imao od jednog do šest zaposlenih na određeno vreme više od maksimalno dozvoljenog broja i po tom osnovu isplatio iznos od 5,59 miliona dinara, od čega 2,92 miliona dinara iz sredstava budžeta Srbije, a 2,67 miliona dinara iz sopstvenih prihoda, utvrdila je DRI u izveštaju o poslovanju Univerziteta za 2019. godinu koji se odnosi na primanja zaposlenih.

Utvrđeno je i da Univerzitet nije internim aktima utvrdio elemente za obračun i isplatu plata iz sopstvenih prihoda.

Univerzitet je obračunao i isplatio dodatke na platu u iznosu od najmanje 9,66 miliona dinara iz sopstvenih prihoda, suprotno propisima koji regulišu obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama i Zakonu o budžetu Republike Srbije za 2019. godinu, stoji u izveštaju DRI.

Revizori su utvrdili i da je Univerzitet u 2018. i 2019. godini sproveo ukupno 20 postupaka javnih nabavki, od kojih su kod šest postupaka utvrđene nepravilnosti u vezi sa poštovanjem odredaba Zakona o javnim nabavkama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari