Foto: KAIZEN Institut Srbija

KAIZEN™ je japanska poslovna filozofija zasnovana na kontinuiranom unapređenju i svakodnevnim malim koracima koje čine svi učesnici u poslovnom procesu.

KAIZEN potiče od japanske reči „kai“, koja znači promena i „zen“ koja znači poboljšati. Iz Japana ona se proširila na ceo svet i danas predstavlja jedan od vodećih modela za unapređenje poslovnih procesa.

Drugi KAIZEN™ kongres, koji će okupiti više od 300 učesnika, imaće pet panela na kojima će 33 govornika, koji dolaze isključivo iz prakse, razgovarati o sledećim temama: mogu li se i kako povećati japanske investicije u Srbiji, da li Srbi mogu da budu efikasniji od Japanaca, da li će Srbija morati da uvozi radnu snagu, da li će roboti u poslovnim operacijama da zamene ljude?

Na kongresu će, između ostalih, govoriti i savetnik Ambasade Japana u Beogradu Tecuja Cubota, generalni direktor Mitshubishi Corporation Office u Srbiji Naoki Cukada, generalni direktor predstavništva Itochu Korporacije u Beogradu Šigeo Hašimoto i drugi poznavaoci KAIZEN™ pristupa i unapređenja poslovnih procesa u kompanijama.

Dvodnevni kongres se sastoji od radnog dela, u kojem će biti održano pet panela, dok je drugi dan rezervisan za takozvani Gemba Walk – gemba je mesto na kojem se stvara vrednost – tokom kojeg je zakazan obilazak dve fabrike koje primenjuju KAIZEN™, Tarkett u Bačkoj Palanci i Henkel u Kruševcu.

Organizatori Drugog Kaizen™ kongresa u Srbiji su Kaizen Institut Srbija i Japanska poslovna asocijacija u Srbiji (JPAS).