Dva miliona dinara za koncert Marije Šerifović 1Foto Nenad Kovačević

Ove godine, kao i nekoliko prethodnih godina, u Užicu neće biti javnog dočeka Nove godine. Međutim, gradska vlast je osmislila manifestaciju pod nazivom „U susret Božiću“, koja će, na Trgu partizana, biti priređena od 2. do 7. januara.

Već nekoliko godina, pre svega iz finansijskih razloga, izbegavamo da dovodimo neku medijsku ličnost, jer su cene njihovog nastupa za novogodišnju noć dva i tri puta više u odnosu na ostale dane. Cela manifestacija koštaće oko 2,5 miliona dinara, a sam koncert Marije Šerifović dva miliona dinara, rekao je Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika u ostavci.

Tokom te manifestacije, koju je podržala Regionalna razvojna agencija Zlatibor iz Užica, kako je najavio, biće organizovani različiti sadržaji, poput štandova sa tradicionalnim proizvodima iz Užica, od kojih će neki imati i humanitarni karakter.

– Dogovoreno je i da proizvođači svu zaradu od prodaje slatkiša, pita, bureka, alkoholnih pića i drugih proizvoda koju ostvare na božićno veče usmere u humanitarne svrhe, dodao je Nešić i istakao da je Užice, posle Beograda i Novog Sada, treći grad u Srbiji u kome se održava ta manifestacija i da se nada da će postati tradicionalna. On je istakao da će se ta manifestacija završiti Božićnim koncertom 7. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari