Ekonomski stručnjak iz Izraela gost u Beogradu 1Foto: Twitter/ @orensima

Jedan od najpoznatijih svetskih stručnjaka za preduzetništvo, guru izraelskog pristupa startup firmama Oren Simanian u naredna dva dana biće gost Beograda.

Simanian će u prostorijama Naučno tehnološkog parka Beograd  10. i 11. maja držati celodnevne radionice namenjene studentima Univerziteta u Beogradu, ali i predstavnicima
državnih institucija.

Kako se podseća u saopštenju, Simanian je u svetu poznat kao ključni čovek startap eko sistema u Izraelu, inovator i preduzetnik.

Godine 2009. osniva StarTAU, preduzetnički centar Univerziteta u Tel Avivu. Danas se ovaj centar smatra najvećom neprofitnim organizacijom te vrste u Izraelu.

Kroz mentorski rad godišnje pomažu više od 200 mladih preduzetnika, dok kroz brojne radionice i seminare utiču na razvoj na hiljade startapa širom sveta.

Simanian pokušava da, kroz prenošenje iskustava preduzetnika u Izraelu, pomogne razvitku startapa širom sveta.

Veruje da su za razoj preuzetništva u svakoj državi od presudnog značaja talenti i sposobnost za kreaciju, ali i akademska znanja i podrška akademske zajednice, kao i
podrška države.

Kroz svoja predavanja pokušava da obuči sadašnje i buduće startapere svim potrebnim alatima kako bi verovali u sopstveni uspeh, prepoznali prave šanse, ali i da bi obezbedili neophodna finansijska sredstva za otpočinjanje posla.

Moto kojim Simanian vodi mlade preduzetnike čiji je mentor u Izraelu je „brže i jeftinije“, jer smatra da se samo tako može sprečiti pošast koja preti celom svetu u budućnosti -povećana nezaposlenost.

Oren predvodi Marketing and Community pri Indiegogo – Izrael, čiji je osnovni cilj da pomoću organizovanog finansiranja plasira preduzetničke ideje na tržište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari