EPS: Penzionerka ugrozila bezbednost sedmorice radnika 1Foto: Vesna Todorović

Penzionerka Stojanka Gošić (62) iz Niša je protiv sedmorice radnika EPS Distribucije podnela krivične prijave, tvrdeći da su je 12. maja ove godine, prilikom isključenja struje u njenom stanu u Ulici Blagoja Parovića zbog neplaćenog duga, fizički i verbalno napali.

U EPS-u kategorički negiraju takve tvrdnje i optužuju penzionerku da je „svojim postupcima ugrozila bezbednost njihovih radnika“.

Gošić kaže da je protiv radnika EPS Distribucije podnela krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja, a protiv dvojice od njih još i prijave zbog nasilničkog ponašanja, te protiv jednog prijavu zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja lakih telesnih povreda. Kao dokaz za svoje tvrdnje navodi izveštaj Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, u kojem između ostalog piše da „ima oguljotine u predelu leve podlaktice“. U izveštaju je navedeno i da se, prilikom dolaska u Hitnu pomoć, „žalila na bolove u predelu levog ramena, nadlaktice i lakta“.

– Kada mi je nestala struja u stanu, sišla sam i videla njih sedmoricu kako nešto rade oko strujomera, pitala ih šta to rade, a oni su mi odgovorili: „Šta te briga“. Stala sam između njih i strujomera, stavila ruke na strujomer, kako bih ih sprečila da ga skinu i odnesu, jer smo u sudskom postupku zbog duga, i to ne bi trebalo da nam rade dok postupak traje. Krenula je rasprava, uputili su mi najstrašnije psovke. Najviše sam se upašila kada je jedan uz psovanje viknuo da će me „zalepiti za beton“. Drugi me je ščepao za ruku i rame, koje sam inače lomila, jako me gurnuo i povredio. Onda sam zvala policiju i sina, i ne sećam šta sam govorila, znam samo da sam plakala i govorila: „Biju me…“ – kaže ova penzionerka za Danas.

U EPS-u, međutim, za naš list kažu da je ekipa za obustavu isporuke električne energije tog dana „radila svoj posao, u skladu sa svim pravilima i procedurama“. Oni navode da je ekipa zbog neizmirenog dugovanja u iznosu od 151.553,81 dinara „obustavila brojilo“ čiji je vlasnik Mitar Gošić, inače Stojankin bivši suprug.

– Do incidenta je došlo kada je Stojanka Gošić nakon obustave isporuke električne energije prišla radniku EPS Distribucije i svojim postupcima ugrozila ličnu i bezbednost radnika. Nakon niza uvreda i vređanja radnici su zbog opšte bezbednosti pozvali policiju. Policija je sastavila zapisnik, a gospođa Gošić je nastavila vređanje i u njihovom prisustvu – naveli su u Sektoru za odnose s javnošću EPS-a.

U tom javnom preduzeću su dodali da „o svim pomenutim dešavanjima postoji snimak sigurnosnih kamera u hodniku zgrade“. Ovaj snimak, ali kao dokaz u svoju korist, navodi i penzionerka Gošić. Snimak za sada nije dostupan javnosti jer služi kao dokaz u postupcima koje je pokrenula, kazala je.

U Policijskoj upravi Niš potvrdili su da su tog dana službenici Policijske ispostave Medijana, na čijoj teritoriji je zgrada u kojoj živi ova penzionerka, izašli „po prijavi“ na lice mesta.

– Policijski službenici su ustanovili da nije bilo elemenata krivičnog dela ili prekršaja i ženu su uputili da svoja prava ostvari preko nadležnog suda – kazali su za naš list.

Gošićeva je, inače, majka troje dece. Odnedavno je „vlasnica“ penzije od 13.600 dinara. Bez posla i stalnih prihoda ostala je 2005, kada su Robne kuće Beograd, u kojima je radila, otišle u stečaj. Srčani je bolesnik i asmatičar, te koristi aparat koji joj pomaže u disanju, a za čije funkcionisanje je, kako kaže, potrebna struja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari