Er Srbija povećava broj letova do Njujorka 1Foto: Er Srbija/ Promo

Er Srbija najavila je da će od ponedeljka, 22. marta, zbog povećane potražnje, povećati broj letova između Beograda i Njujorka na tri nedeljno.

Planirano je da nacionalna avio-kompanija Srbije saobraća na ovoj liniji ponedeljkom, četvrtkom i subotom, navedeno je u današnjem saopštenju.

Dodatni let JU 500 iz Beograda obavljaće se ponedeljkom u 7.20 časova, a let JU 501 iz Njujorka u 15.40 časova, po lokalnim vremenima.

„Dodavanje još jednog nedeljnog leta ka Njujorku, uprkos pandemiji korona virusa, jasan je pokazatelj da naša linija preko Atlantika dobro funkcioniše i predstavlja jednu od najjačih ruta Er Srbije. Sjedinjene Američke Države su veoma značajno tržište i raduje nas što obezbeđujemo kontinuiranu i snažnu vazdušnu vezu, ne samo Srbiji, već i širem regionu“, izjavio je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Jirži Marek.

Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa Sjedinjenim Američkim Državama 6. juna prošle godine do 28. februara 2021, srpski avio-prevoznik je obavio 218 letova između Beograda i Njujorka, na kojima je prevezao ukupno 38.187 putnika.

Zahvaljujući obnovi transatlantskih letova, Er Srbija je pre skoro pet godina ponovo omogućila povezanost regiona i Sjedinjenih Američkih Država, nakon pauze od gotovo dve i po decenije.

Letove između Beograda i Njujorka obavlja najveći avion u floti Er Srbije, Erbas A330, koji nosi ime čuvenog srpskog naučnika i pronalazača i građanina SAD Nikole Tesle.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.