Fabrika vode: Koga će rukovodstvo Vodovoda sada kriviti za probleme u vodosnabdevanju 1Fabrika vode Foto: SSP Zrenjanin

Povodom apela Vodovoda i kanalizacije upućenog Zrenjanincima da zbog problema u vodosnabdevanju racionalno troše vodu reagovali su iz Fabrike vode i upitali „koga će sada rukovodioci tog preduzeća kriviti kada fabrika ne radi“.

U saopštenju su istakli da se u situaciji kada je tek nekoliko dana uobičajenih vrućina „sistem snabdevanja Zrenjaninaca vodom već raspada“.

„Sada je još više jasno i očigledno da je rukovodstvo javnog komunalnog preduzeća na čelu sa direktorom Predragom Bodirogom sa namerom sabotiralo rad Fabrike vode, te da mi nismo odgovorni niti smo uzrok raspada sistema vodosnabdevanja građana Zrenjanina“, navedeno je u saopštenju.

Navode i da gradski vodovod nema dovoljno sirove vode u izvorištima, nema nikakav tretman vode, da su gubici u mreži preko 40 odsto i da su to su primarni uzroci problema u vodosnabdevanju, a ne Fabrika jer je uspešno mesecima prečišćavla vodu u skladu sa standardima.

Oni su istakli da su spremni da rade i ispunjavaju obaveze iz ugovora i da pomognu gradu da se svi delovi sistema vodosnabdevanja unaprede i poprave, ali da za to nedostaje dobra volja gradskih vlasti.

Fabrika vode ne radi zbog eksplozije koja se dogodila krajem prošle godine, a voda u zrenjaninskom vodovodu je zabranjena za piće od 2004. godine zbog nedozvoljene količine arsena.

Zrenjaninci zato svakodnevno kupuju flaširanu vodu za piće i pripremu hrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari