Fijat Krajsler potvrdio da razgovoraju sa Pežoom 1Foto: Beta/AP/ Antonio Calanni

Italijansko-američki proizvođač Fijat Krajsler automobili (FCA) potvrdio je danas da vodi razgovore sa francuskim rivalom PSA Pežoom (PSA Peugeot) o povezivanju kojim bi se formirao jedan od najvećih proizvođača automobila na svetu.

U današnjem saopštenju ne navodi se da li se razgovara o potpunom spajanju ili o labavijem savezu, a nisu dati nikakvi drugi detalji.

Fijat Krajsler već dugo traga za partnerom da pomogne u investicijama u automobilskoj industriji. Razgovori ranije ove godine sa drugim francuskim proizvođačem automobila Renoom, nisu uspeli zbog zabrinutosti francuske vlade oko uloge Renoovog japanskog partnera Nisana.

Francuska Grupa PSA takođe je danas potvrdila da se vode pregovori, prenosi Frans pres.

„Posle nedavnih informacija u štampi o mogućem približavanju Grupe PSA sa FCA Grupom, Grupa PSA potrđuje da su u toku razgovori sa namerom da se formira jedna od vodećih svetskih automobilskih grupa“, naveo je francuski proizvođač u saopštenju.

Fijat Krajsler automobili formiran je 2014. spajanjem italijanskog Fijata i američke kompanije Krajsler čime je Fijat vraćen sa ivice bankrotstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari