Generali osiguranje prva Family Friendly finansijska organizacija u Srbiji 1Foto: Promo

Generali osiguranje Srbija je prva finansijska organizacija u Srbiji, ali i u regionu, koja je dobila sertifikat Family Friendly Enterprise.

Kako se navodi u saopštenju, sertifikat se dodeljuje preduzećima koja svojim zaposlenima omogućavaju da lakše usklade obaveze u privatnom životu s obavezama na poslu.

„Ponosan sam na ovaj sertifikat, jer potvrđuje da su nam zaposleni na prvom mestu. U našoj kompaniji radi više od 1.500 ljudi. NJihovo zadovoljstvo je uslov za uspešno poslovanje kompanije i zbog toga želimo da im omogućimo da bez stresa uživaju u nekim od najznačajnijih događaja u životu. S obzirom na to da poslujemo u industriji u kojoj je tempo rada veoma dinamičan i intenzivan, važno nam je da naši zaposleni mogu da usklade svoje privatne potrebe sa poslom“, izjavio je tim povodom Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora i CEO Generali Osiguranja Srbija.

Sertifikat Family Friendly Enterprise, koji se uručuje kompanijama za društveno odgovorno upravljanje, dodeljuje TMS CEE d.o.o. prema sertifikacionoj šemi Ekvilib instituta, a pravo na sticanje punog sertifikata stiče se nakon tri godine uspešnog sprovođenja neophodnih mera.

„To praktično znači da Generali osiguranje Srbija svojim zaposlenima omogućava rad s fleksibilnim radnim vremenom, rad van kancelarije, poseban paket pogodnosti za osobe sa invaliditetom, savetovanje roditelja pri upisivanju dece u srednje škole, skraćeno radno vreme nakon porodiljskog odsustva uz isplatu pune zarade, dodatne dane godišnjeg odmora za samohrane roditelje, plaćanje školskog materijala za decu samohranih roditelja“, navodi se u saopštenju.

Zaposleni imaju i zonu za predah uz društvene igre ili masažu i mogućnost opuštanja uz jogu. Generalijev Family Friendly tim planira i uvođenje novih mera, kao što su novčane pozajmice za zaposlene, dodatni slobodni dani za novopečene tate, slobodni dani i skraćeno radno vreme za polazak dece u vrtić ili školu, prilagođavanje radnih uslova ličnoj situaciji zaposlenog, slobodni dani za učešće u volonterskim aktivnostima… Setifikat su takođe dobile i kompanije Generali Reosiguranje Srbija i Generali Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari