Guberinić: CarGo izvozi tehnologiju, a mlade zadržava u Srbiji 1Foto: Beta/CarGo

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić je na obuci za studente u Nišu poručio da se „klica preduzetništva širi Srbijom“ i naglasio da mora da se razvija privatna inicijativa, jer je jedini način da mladi ostanu u zemlji – da pokreću i inoviraju.

„Naša inicijalna ideja bila je, hajde da napravimo nešto u Srbiji, domaćom pameću i resursima. Da naši ljudi imaju projekat dovoljno veliki i uzbudljiv na kome mogu da rade, a da ne moraju da idu iz zemlje. U tome smo uspeli. CarGo danas izvozi tehnologiju, a mlade zadržava u Srbiji“, rekao je Guberinić, navedeno je u saopštenju te kompanije.

Govoreći o brojnim preprakama, napadima, često i nasilju nad pravom, koje se ogleda i u nelegalnom oduzimanju vozila, ali i fizičkim napadima na ljude iz CarGo, Guberinić je naglasio da je najvažnija parola „nikada ne odustati“.

„Mnogo je bolje da mi u Srbiji stvorimo inovacije, pa da ih izvozimo, nego samo da nam dođu sa strane“, rekao je Guberinić.

Guberinić je rekao da CarGo Technologies nije samo tehnološka, softverska kompanija, već se polako transformiše u centar za razvoj novih ideja.

„Mnogo je bolje da mi u Srbiji stvorimo inovacije, pa da ih izvozimo, nego samo da nam dođu sa strane“, rekao je Guberinić.

Direktor CarGo je naglasio da veruje da kada se u nekom poslu uspe, mora da se vrati zajednici, te da se zato dosta bave humanitarnim radom, što će nastaviti da rade kroz osnivanje CarGo Fondacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari