Haradinaj: Problem energetike prouzrokuje i mnoge druge probleme 1Foto: Sajt Vlade Kosova

Nekadašnji ministar životne sredine Nemačke Klaus Tepfer, kojeg je vlada ove zemlje imenovala za posrednika u rešavanju problema električne energije između Beograda i Prištine, boravio je na Kosovu.

Premijer  Kosova, Ramush Haradinaj, primio je delegaciju koju je predvodio Klaus Toepfer, i zahvalio mu se na angažovanju  po ovom pitanju, obećavajući saradnju u vezi s tim, rečeno je u saopštenju Vlade Kosova.

Haradinaj je obećao da će Vlada koju on vodi biti posvećena rešenju problema energije, naglašavajući činjenicu da ovaj problem prouzrokuje i mnoge druge probleme u život svakoga, ali i ometa ekonomski razvoj zemlje. On je zatražio od međunarodne strane, ali i od Vlade Srbije sprovođenje Briselskog sporazuma o energiji, koja predstavlja konačno rešenje problema u energiji.

Elektromreža Srbije objavila je prošle nedelje da je sistemska frekvenca električne energije u kontinentalnoj Evropi bila umanjena zbog nedostatka od 113 gigavat sati električne energije, a uzrok tom nedostatku je konstanto odstupanje od programa rada od strane KOSTT (Kosovske elektromreže) u periodu januar-februar 2018, prenosi Kossev.

EMS je naglasila da je KOSTT od 3. marta prestao sa neovlašćenim preuzimanjem električne energije, nakon pritisaka od strane relevantnih institucija, te je povećanje odstupanja sinhronog vremena zaustavljeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari