HE "Pirot": Godišnji plan proizvodnje struje ostvaren početkom aprila 1Foto: Zoran Panić

Godišnji plan proizvodnje električne energije od 66 miliiona kilovat sati HE “Pirot“ je ostvarila početkom aprila.

– Do sada smo proizveli 124 miliona kilovat sati struje, što je za oko 85 posto više od godišnjeg plana. Zadatak HE “Pirot“ je da odgovori zahtevu dispečera EPS-a. U ovom trenutku zahtev je da se poveća proizvodnja električne energije i mi to činimo- rekao je za TV Pirot direktor HE “Pirot“ Ljubomir Stojanović.

Prema njegovim rečima, uobičajeni remont agregata, postrojenja i zajedničke opreme je od 17. septembra do 10. oktobra.

– Iduće godine će biti veliki remont- kaže Stojanović.

Stojanović dodaje da je HE “Pirot“ kao društveno odgovorna firma u sistemu EPS-a prošle godine počela izgradnju puta od brane do Mrtvačkog mosta.

-Prošle godine je završena jedna deonica od oko 450 metara a ove još jedna od oko 500 metara uz branu ka Toplopolskoj reci. U planu je da zajedno sa Gradskom upravom napravimo most na Toplodolskoj reci i da se taj deo spoji sa branom- kaže Stojanović.

Stojanović :Dobar potez EPS-a o zapošljavanju stručnjaka

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije raspisalo je konkurs za zapošljavanje 163 visokoobrazovana stručnjaka širom Srbije. Najviše radnih mesta biće otvoreno u Lazarevcu (51), a zatim sledi Kostolac sa 38 mesta, 25 stručnjaka će dobiti posao u Beogradu, 18 u Obrenovcu, po pet u Surdulici i Negotinu, po četiri u Novoj Varoši i Kladovu, tri u Pirotu, po dva u Čačku, Malom Zvorniku i Bajinoj Bašti i po jedan u Kragujevcu, Kraljevu, Nišu i Novom Sadu. Direktor HE “Pirot“ Ljubomir Stojanović je tim povodom izjavio za TV Pirot da je ova hidroelektrana kao najmanja proizvodna jedinica u sistemu HE “Djerdap“ dobila mogućnost za zaposli tri obrazovana stručnjaka- elektro, mašinskog i gradjevinskog inženjera.

– To je dobar potez EPS-a kako bi mladi ljudi ostali u Pirotu i da ovde stvaraju svoje porodice i grade karijeru- rekao je Stojanović.

Radni odnos se zasniva na određeno vreme do dve godine. Konkurs je otvoren do 19. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari