Ikea u predviđenim rokovima 1Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na izgradnji robne kuće „Ikea“ kod Bubanj potoka i poručio da je veoma važno da se rokovi poštuju i da u junu ili najkasnije krajem jula ta robna kuća bude otvorena, saopšteno je iz gradske uprave.

Mali je istakao da je ta investicija veoma važna, ne samo zbog vrednosti od 70 miliona evra, već i zbog novih 300 radnih mesta i činjenice da na projektu rade isključivo domaće kompanije.

Većina investicija u Beogradu su pokretači drugih investicija i projekata, pa nas tako izgradnja robne kuće „Ikea“ motiviše da završimo deo vodovodne mreže Makiš–Mladenovac, naplatnu rampu kod Bubanj potoka i obilaznicu od do ostružničkog mosta, rekao je on.

Mali je ocenio da radovi na naplatnoj rampi Bubanj potok teku po planu i očekuje se da budu završeni do maja sledeće godine.

Radovi na vodovodnoj mreži Makiš–Mladenovac stajali su 15 do 20 godina, a sada imamo situaciju da je 1. jun rok za završetak. Tada će ceo ovaj plac na kojem se nalazi gradilište robne kuće moći da se priključi na vodovodnu mrežu, dodao je on.

Regionalni direktor za razvoj kompanije „Ikea” Vladislav Lalić naglasio je da paralelno sa izgradnjom teku i pripreme za otvaranje.

Već smo zaposlili 50 ljudi, a krajem tekuće i početkom naredne godine ovde će posao naći još 250 ljudi, rekao je Lalić, koji je precizirao da je bruto površina robne kuće 35.300 kvadratnih metara, kao i da će kapacitet parkinga biti 1.375 vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari