Agencija za licenciranje stečajnih upravnika postigla je u prethodne dve godine značajne rezultate na polju profesionalizacije struke i implementacije zakona i normi koje važe u toj oblasti. Zbog toga je najveća međunarodna organizacija koja okuplja profesionalne stečajne upravnike, Insol Evropa, izabrala Beograd za domaćina dvodnevne konferencije koja će okupiti više od 200 delegata, od kojih je oko 50 učesnika iz Srbije, dok su ostalo predstavnici Evropske unije i zemalja iz regiona.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika postigla je u prethodne dve godine značajne rezultate na polju profesionalizacije struke i implementacije zakona i normi koje važe u toj oblasti. Zbog toga je najveća međunarodna organizacija koja okuplja profesionalne stečajne upravnike, Insol Evropa, izabrala Beograd za domaćina dvodnevne konferencije koja će okupiti više od 200 delegata, od kojih je oko 50 učesnika iz Srbije, dok su ostalo predstavnici Evropske unije i zemalja iz regiona. Za stečajne upravnike iz naše zemlje to će biti prilika da uporede iskustva drugih, a posebno je značajno, i iskustva bivših republika SFRJ, jer se uglavnom suočavamo sa sličnim problemima – izjavio je za Danas Jovan Jovanović, direktor Agencije za licenciranje stečajnih upravnika koja je i organizator konferencije, i naglasio da će to biti prilika da domaći stečajni upravnici postanu članovi te svetske asocijacije.
Prema programu konferencije, koja se održava u beogradskom Centru Sava, danas će predstavnici zemalja jugoistočne Evrope podneti nacionalne izveštaje o zakonskoj regulativi i praktičnim problemima vezanim za nesolventnost, stečaj, poslovnu rekonstrukciju i oporavak firmi, dok će u subotu biti predstavljeni konkretni slučajevi stečaja ili likvidacije na primerima iz Srbije i iz EU. Pokrovitelji konferencije su Ministarstvo privrede i Ministarstvo pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari