Novi automatizovani putni prelazi u čačanskim naseljima Baluga i Mršinci 1Putni prelaz Baluga Foto: Infrastruktura železnice Srbije

Infrastruktura železnice Srbije saopštila je da je sredinom jula izgradila, automatizovala i kompletno uredila još dva putna prelaza, ovaj put u čačanskim naseljima Baluga i Mršinci.

Kako navode, na putnim prelazima u Balugi i Mršincima postavljeni su novi, automatizovani polubranici, vibro trake koje usporavaju drumska vozila pre putnih prelaza, kao i video nadzor.

Novi automatizovani putni prelazi u čačanskim naseljima Baluga i Mršinci 2
Putni prelaz Mršinci       Foto: Infrastruktura železnice Srbije

„U podizanje nivoa obezbeđenja na ova dva putna prelaza Infrastruktura železnice Srbije uložila je oko 40 miliona dinara. Za grad Čačak i njegova dva naselja, kompletno uređenje putnih prelaza u Balugi i Mršincima, bilo je veoma važno, kako bi se bezbednost učesnika u saobraćaju i u tom delu grada podigla na viši nivo“, navode iz Železnica Srbije, i dodaju da je time ispunjeno ono što je dogovoreno na sastanku, koji je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović održala sa predstavnicima lokalnih samouprava i Moravičkog okruga.

Iz Železnica ističu da je za godinu i po dana ukupno automatizovano 20 putnih prelaza širom Srbije, a samo ove godine 13.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari