Javni dug Vojvodine narastao na 70 miliona evra 1Skupština AP Vojvodine Foto: R. Balać (arhiva)

 Skupština Vojvodine usvojila je odluku o zaduživanju za dve i po milijarde dinara za finansiranje kapitalnih investicija u zdravstvu, odnosno, izgradnju Instituta „Kamenica 3“, a posebnom odlukom pokrajina će se zadužiti za 600 miliona dinara za kupovinu protivgradne opreme na dva automatska protivgradna sistema Samoš i Bajša.

Smiljka Jovanović, pokrajinska sekretarka za finansije rekla je da je zbog epidemiološke situacije potrebno prolongirati rok o zaduživanju za dve i po milijarde, imamo sreće kaže ona što su banke odobrile prolongiranje tog roka za šest meseci. Taj novac je trebalo da bude iskorišćen za ulaganje u zdravstvo pokrajine, ali je povučeno samo oko 350 miliona dinara. Epidemija korona virusa poslužila je kao izgovor za ono što nije urađeno.

Predstavnici opozicionih stranaka su bili protiv novog zaduživanja ističući da su investicije mogle da se finansiraju iz tekuće rezereve. A Đurađ Jakšić iz Srpske radikalne stranke je erekao da će javni dug pokrajine ponovo dostići 70 miliona evra.

Najviše polemike bilo je povodom srednjoročnog program zaštite prirodnih dobara od 2021. d0 2030. pri čemu je rečeno da se neplanski seku šume u Nacionalnom parku Fruška gora što je pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić demantovao rekavši da se šume seku planski i potom obavlja pošumljavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari