Jugoremedija ide APS Holdingu 1Foto: M.P.

Stečajni upravik Jugoremedije Radovan Savić doneo je odluku da Jugoremedije ide firmi Project one investicionog fonda APS Holding, koja je dala najbolju ponudu u iznosu od 362,5 miliona dinara.

S obzirom da je Odbor poverilaca ovom ponuđaču dao uslovnu saglasnost, pribavljene su potrebne bankarske garancije i stavljena tačka na nedoumice čija je ponuda najbolja.

– Zvanično sam proglasio APS holding najboljim ponuđačem i kupcem i proverio njihovu dokumentaciju. Pribavljeni su bankarski izvodi o solventnosti APS holdinga. Na ovu odluku pravo prigovora imaju samo poverioci, od kojih je najveći poverilac zapravo investicioni fond koji je dao najbolju ponudu – objašnjava za Danas stečajni upravik Radovan Savić.

Protekle nedelje Odbor poverilaca APS Holdingu dao je uslovnu saglasnost, navodeći da ima se čini da dokumentacija nije potpuna.

Inače, ponude za kupovinu Jugoremedije neposrednom pogodbom dostavili su Projekt one i to od 364,5 miliona dinara, Led Vision stile doo Beograd od 360 miliona i turska Birgim grupa od 260 miliona dinara.

Svoje mišljenje o prodaji Jugoremedije u naredna dva dana daće i stečajni sudija Privrednog suda u Zrenjaninu.

Od 2012. godine, kada je uveden stečaj u Jugoremediji, organizovano je 14 ponuda ove fabrike.

Njena prva privatizacija 2002. godine neslavno se završila, bivši vlasnik Jovica Stefanović Nini završio je sa optužbama za prvredne malverzacije a nakon pet godina protesta, radničkih borbi i suđenja, privatizacija je arskinuta.

Usledio je period kada su radnici vodili fabriku ali je zbog dugovanja Jugoremedija na kraju završila u stečaju. Duži niz godina fabrika je bila u zakupu i proizvodila medikamente, a psoeldnje dve godine ne radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari