Jugoremedija prodata firmi Project One 1Foto: Miroslava Pudar

Pred privrednim sudom u Zrenjaninu, gde se vodi stečaj fabrike lekova Jugoremedija, odbijeni su prigovori dvoje kupaca i potvrđena prodaja firmi Project One, APS holding potvrdio je za Danas stečajni upravnik Radovan Savić.

Kako navodi, prigovore na odluku o prodaji podneli su turski Birgim i Led Vision doo Beograd.

-Stečajni sudija je odbacio prigovore i sad, pre nego što potpišemo ugovor o prodaji, čekamo izjašnjavanje Komisije za zaštitu od konkurencije. Kakvi su dalji planovi kupac će se izjasniti. Pošto nije iz branše, ne verujem da će se baviti proizvodnjom već verovatno daljom prodajom – naveo je Danasu Radovan Savić, stečajni upravnik Jugoremedije.

Investicioni fond APS Holding, koji je otkupio dugovanja Jugoremedije od Hipo banke i tako postao njen najveći poverilac, dao je najbolju ponudu u iznosu od 362,5 miliona dinara. Ponude za kupovinu Jugoremedije neposrednom pogodbom dostavili su i Led Vision stile doo Beograd od 360 miliona i turska Birgim grupa od 260 miliona dinara. Bila je ovo 14 prodaja Jugoremedije, koja je od 2012. godine u stečaju i čija dugovanja su dostilga 25 miliona evra. Njena prva privatizacija iz 2002. godine, kada je pod neslavnim okolnostima udeo kupio Jaka 80 Radoviš, je poništena nakon pet godina zbog sumnjive dokapitalizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari