Kakva je sudbina kompanije "Tigar" iz Pirota? 1Foto: Zoran Panić

Na prvoj radnoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta Grada Pirota govorilo se o stanju u Kompaniji “Tigar A.D.“ Donet je zaključak o inicijativi sindikata “Tigra“ da se zatraži još jedan sastanak u Ministarstvu privrede na kome bi se govorilo o sudbini i uspešnoj privatizaciji ove kompanije. Članovi Saveta razgovarali su i o merama zapošljavanja koje realizuje Gradska uprava Pirot.

-Ovo je prvi radni sastanak Socijalno ekonomskog saveta. Razgovarali smo o nekoliko tema a jedna je stanje u „Tigru AD“. Na osnovu zahteva radnika „Tigra AD“ i sindikata, donet je zaključak da se uputi pismo i zatraži sastanak u Ministarstvu privrede kako bi se razgovaralo o najboljim mogućim rešenjima za kompaniju koja je u većinskom državnom vlasništvu. Takođe, bilo je reči o Lokalnom planu akcije za zapošljavanje Grada Pirota, merama za samozapošljavanje, merama obuke, prekvalifikacije, dokvalifikacije i raznim subvencijama koje dajemo preduzetnicima, programu HELP-a. Dogovorili smo se o planu rada za naredni periodu. Predstoji usvajanje gradskog budžeta za narednu godinu. Svi članovi Saveta će dobiti predlog budžeta kako bi dali svoje predloge i sugestije. Želimo da budemo potpuno transparentni i da se šira javnost upozna sa predlogom budžeta

Pirot je jedan od prvih gradova u zemlji koji je formirao Socijalno ekonomski savet koji predstavlja veoma efikasan model dijaloga između privrednika, sindikata i lokalne vlasti sa ciljem rešavanja problema u privredi unapređenja poslovnog ambijenta –rekao je gradonačelnik Pirota Vladan Vasić koji je i predsedasvajući Socijalno- ekonomskog Saveta.

Predsednik Samostalnog sindikata Tigra A.D. Slobodan Petrović je rekao da je ova kompanija uprkos nagomilanim problemima koji su nasleđeni, u poslednjih osam godina pokazala da može da radi i to vrlo dobro, posebno od kako je na čelo fabrike došao direktor Vladimir Ilić.

Kompanija polako prevazilazi probleme a za očuvanje privrednog sistema Tigra zaslužni su i zaposleni. Na naš predlog biće upućena inicijativa Ministarstvu privrede, koja je sa državom puno učinila za Tigar A.D., da se zajedno sa Gradom Pirotom nađe najbolje moguće rešenje za sudbinu fabrike i za uspešnu privatizaciju-rekao je Petrović.

Naredna sednica Saveta biće održana krajem novembra ili početkom decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari