Kompanija Tigar po rezultatima druga u Evropi, treća u svetu 1Foto: Tigar

Prema zvanično objavljenim podacima,  Kompanija ‘’Tigar a.d.’’  iz Pirota zauzima treće mesto u svetu, a drugo u Evropi medju proizvođačima – izvoznicima gumene obuće.

U ovoj kategoriji, od kompanije ‘’Tigar’’ iz Srbije, bolje su rangirani samo proizvođači iz Кine i Francuske, saoopšteno je danas iz ‘’Tigra’’.

Prema rečima Vladimira Ilića, generalnog direktora kompanije, ukupan izvoz koji je ‘’Tigar’’  realizovao u 2018. godini iznosi 9, 2 miliona evra, odnosno  550.000 pari obuće u grupaciji pod nazivom „rubber boots hand made“ Izvoz koji koji čini 70 posto u ukupnoj realizaciji kompanije, u odnosu na 2017. godinu povećan je za 35  posto.

U saopštenju se naglašava da Ilić sa ponosom ističe da je ovakav rang kompanije na svetskom nivou dokaz da komapnija Tigar sigurnim korakom osvaja ne samo evropsko već i svetsko tržište, a da vešte ruke pirotskih majstora prave visoko kvalitetnu čizmu u kojoj se korača u celom svetu.

Кompanija Tigar sa proizvodnim asortimanom radne, lovačke, modne, dečije obuće i obuće specijalne namene drugi je proizvođač-izvoznik u Evropi, posle Francuske koja ima fabrike i proizvodnju prestižnih brendova „Aigle“ i „Etche“.

Ilić posebno ističe da realizacija fabrike obuće u segmentu izvoza jasno pokazuje promenu strukture proizvodnje, strateško usmerenje ka skupljim proizvodima i izvoznu orjentisanost kompanije. 

Ovakvom rangu kompanije i ekspanziji na svetskom tržištu doprinela je izrada visoko kvalitetne obuće specijalne namene za armije skandinavskih zemalja, izrada zaštitne obuće koja se izvozi u Hong Кong za tamošnje vatrogasce, Poljsku i kanadsko tržište, kao i izrada visoko kvalitetne gumene obuće za lovce i rudare širom Evrope”, rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, prosečna izvozna cena po paru obuće Tigrove fabrike iznosi oko 17 eura, odnosno 19.5 eura u Evropskoj uniji.

Poređenja radi, Кina kao ubedljivo prvi proizvođač-izvoznik u svetu ima prosečnu prodajnu cenu po paru od 5.86 eura, saopšteno je iz Tigra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari