Krivična prijava protiv Miloja Obradovića zbog nesavesnog rada u službi 1Foto: Logo

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana “CarGo” i Vuk Guberinić, direktor kompanije CarGo Technologies podneli su danas Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Miloja Obradovića, predsednika Komisije za zaštitu konkurencije zbog nesavesnog rada u službi, čime je naneo višemilionsku štetu oštećenima.

Kako je navedeno u prijavi odeljenju za organzovani kriminal, Obradović je „nesavesno postupao u vršenju svoje dužnosti jer nije u datom zakonskom roku obavestio Vučića, Guberinića i oštećene preduzetnike o ishodu Inicijative za ispitivanje povrede konkurencije od strane kartelski organizovanih taksi predstavnika“.

Vučić je podsetio da je Inicijativa Komisiji za zaštitu konkurencije podneta još u martu mesecu i da do dana današnjeg nije dobijen nijedan odgovor, a po Zakonu o zaštiti konkurencije Komisija je dužna da odgovori u roku od 15 dana od dana prijema.

Svi znamo da Obradoviću ističe mandat i da očigledno zbog reizbora naš predmet drži u fioci, jer ako krene da ispituje – utvrdiće da je pravo na našoj strani. Ovom prilikom poručujem mu da funkciju predsednika Komisije, koju obavlja do oktobra, završi čistog obraza tako što će odgovoriti na nerešene slučajeve i stati na put onima koji ograničavaju konkurenciju u Srbiji“, rekao je Vučić.

On je istakao da je Udruženje očekivalo da će Komisja kao nezavisno telo reagovati na pritiske taksista koji su formirali kartel i time stvorili monopol na tržištu, tako što će odgovoriti na Inicijativu, ali je dodao da je nažalost i predsednik Komisije očigledno podlegao pritiscima.

Na evropskom putu mi moramo da gradimo nezavisne institucije. Nažalost, njihova nezavisnost se uvek izgubi kada predsednik nezavisnog tela predmete drži u fioci. To čuje i vidi Evropska unija, međutim do njihove reakcije potrebno je više vremena. Opet, nadamo se da će domaći organi preduhitriti evropske, da ne budemo uvek ’loši đaci’, već da nekada i sami uradimo ono što je potrebno zbog budućnosti Srbije”, istakao je Vučić ispred Višeg javnog tužilaštva u ime svih oštećenih.

Podnosioci krivične prijave pozvali su Više javno tužilaštvo u Beogradu da protiv prijavljenog Obradovića pokrene krivični postupak u kojem se zahteva krivična osuda i najstraža moguća kazna, a za svoje tvrdnje priložili su i dokaze. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari