Krkobabić na Sajmu za penzionere u Novom Sadu 1

Ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić svečano je otvorio u Auli Novosadskog sajma „IV Sajam za penzionere“, manifestaciju sa sloganom „za bezbrižnu starost“.

Krkobabić je poručio da penzioneri danas zaslužuju najveću pažnju i brigu i da s pravom očekuju da im primanja budu redovna i sigurna, a rekao je da se u skorije vreme može očekivati i povećanje penzija.

Kako je saopšteno, Krkobabić je poručio trgovinskim lancima da su „Penzioneri najlojalniji kupci koji godišnje potroše gotovo pet milijardi evra na tržištu. Imajući to u vidu ne čudi i obaveza lokalnih samouprava i uspešnih kompanija da im obezbede značajnije popuste kod kupovina ili izmirenja obaveza“.

Ovaj dvodnevni sajam sa više od 60 izlagača osmišljen je kao mesto susreta pripadnika starije populacije gde će posetioci imati priliku da se upoznaju sa resornim pokrajinskim i gradskim institucijama, organizacijama, udruženjima građana, pojedincima i firmama koje svojim radom doprinose poboljšanju kvaliteta života starijih sugrađana različitim programima, sadržajima i pogodnostima koji su im dostupni na teritoriji cele Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari