Kurti: Smena direktora RVP "Priština" zbog neodgovornog poslovanja 1Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti saopštio je da je razrešen zamenik izvršnog direktora Regionalnog vodovodnog preduzeća „Priština“ (RVP) i da je to učinjeno kako bi se sprečilo neodgovorno upravljanje kompanijom.

Kurti je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa odlazećom ministarkom ekonomije Rozetom Hajdari istakao da su odluke o razrešenju službenika tog preduzeća donete na sastanku koji su u utorak održali članovi privremenog odbora RVP „Priština“, prenosi Koha.

Prema njegovim rečima, te odluke su donete u skladu sa zakonima o javnim preduzećima sa ciljem da se sačuva javni novac.

Istakao je i da je privremeni odbor bio primoran da brzo reaguje, pošto je RVP „Priština“ pretrpela veliku štetu sa tom upravom.

„Preduzeće je od dobiti od 864.000 evra u 2016. godini palo na gubitke od 705.000 evra u 2018. godini. Dobilo je najgore moguće mišljenje od eksternog revizora, a unutrašnji revizor nije uzet u obzir“, ocenio je Kurti.

Kurti je naglasio da je menadžment, iako sa gubitkom, odlučio da radnicima isplaćuje bonuse.

„Bili smo primorani da intervenišemo kako bismo sprečili ovu zloupotrebu javnog novca neprofesionalnim i neodgovornim upravljanjem“, poručio je Kurti, prenosi Kosovo onlajn.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Kurti: Smena direktora RVP „Priština“ zbog neodgovornog poslovanja”

  1. E, da nisam ovo pročitao, umro bih neobavešten. Nego, mnogo me zanima, čime se Kurti hrani, koje vežbe koristi za održavanje linije i ne manje bitno, kad će da nam otme Trepču? Ajmo istraživači!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.