Licitacija 14.900 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta u martu 1

Kasnilo se zbog ugovora sa stočarima i davanja u dugoročan prioritetni zakup na 30 godina preko 1.000 hektara plodnih banatskih oranica dvema ovdašnjim firmama, objašnjenje je za neverovatno zakasneli rok sa izdavanjem državnog poljoprivrednog zemljišta u Zrenjaninu.

Reč je o planu korišćenja državnog poljoprivrednog zemljišta za 2017. godinu, koje je dospelo na realizaciju u prvom tromesečju 2018. godine u vreme već intenzivnih priprema za prolećnu setvu. Sada kada je raspisan oglas, poljoprivrednike koji nisu odustali od kasnog zakupa očekuju licitacije sredinom marta. Nadmetanje za ove parcele biće održano tokom tri dana, od 12. do 14. marta u prostorijama Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin. Na licitaciji će biti ponuđeno 14.900 hektara državog poljoprivrednog zemljišta. Parcele se nalaze u 27 katastarskih opština a njihovo razgledanje bilo je omogućeno 26. februara.

Početna cena na licitaciji se kreće od 1.000 dinara do preko 27.000 dinara po hektaru, u zavisnosti od kvaliteta zemlje. Licitacioni korak je 1000 dinara a pravo da zakupljuju zemlju imaju fizička i pravna lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i imaju aktivan status najmanje tri godine. Uvid u lokacije parcela može se obaviti u Gradskoj kući u Zrenjaninu, u odseku za poljoprivredu.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari