Mali: Modernizacija škola bitna za Vladu 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas sa direktorom Evropske investicione banke za Sloveniju, Hrvatsku i Zapadni Balkan Mateom Rivelinijem o projektima iz oblasti zdravstva, obrazovanja, infrastrukture i ekologije koji su u toku.

Na sastanku je bilo reči o projektima poput Kliničkog centra A i Kliničkog centra B, koji podrazumeva modernizaciju, unapređenje i proširenje, odnosno dogradnju bolnica u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevacu, kao i o podršci za opštinsku i regionalnu infrastrukturu.

Mali i Rivelini su razgovarali i o projektu modernizacije škola, za koji je ministar istakao da je veoma bitan za Vladu Srbije, jer je jedan od njenih prioriteta bolje i kvalitetnije obrazovanje mladih.

Posebno su istaknuta dva nova projekta koji će se raditi uz podršku EIB, a odnose se na finansiranje izgradnje prve faze autoputa Niš-Pločnik-Merdare u iznosu od 100 miliona evra i na projekat rekonstrukcije i izgradnje lokalne infrastrukture u područjima na migrantskoj ruti u iznosu od 40 miliona evra.

Vrednost ukupno potpisanih i ratifikovanih sporazuma sa EIB od 2001. godine iznosi 3,2 milijarde evra, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari