Mali: Od sutra uvećane penzije 1Foto: Ministarstvo finansija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da penzioneri od sutra dobijaju uvećane penzije i da su čekovi za oktobar uvećani od pet do 13 odsto.

Mali je sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem i gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem obišao Dnevni centar i klub za druženje najstarijih sugrađana „Radana Pupić“ i zahvalio na onome što su uradili za Srbiju u proteklom periodu.

„Stabilizovali smo naše finansije, kao što smo to uradili i u gradu Beogradu. Ovo je rezultat vašeg rada, vašeg odricanja, rezultat svih nas“, rekao je Mali, a prenelo Ministarstvo finansija. Ministar Đorđević rekao je da će kao resorni ministar insistirati da penzije rastu.

„To smo obećali. Penzije treba da budu veće. Vi zaslužujete mnogo bolji standard, mi ćemo se truditi da radimo još bolje i jače i da još više razvijamo Srbiju, koja će svim građanima pružiti bolji standard“, rekao je Đorđević. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić naveo je da je Dnevni centar „Radana Pupić“ otvoren pre tri meseca, da je u prethodne tri godine otvoreno devet centara za ljude trećeg doba, kao i da će u budućnosti nastojati da poboljša kvalitet života i unapredi zdravstvenu zaštitu, posebno najstarijih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari