Mali: Programom "Srbija 2025" predviđena izdvajanja od 700 miliona evra za mlade 1Foto: BETA/ VLADA SRBIJE SLOBODAN MILJEVIC

Nacionalnim programom „Srbija 2025“ predviđena su izdvajanja od 700 miliona evra za mlade, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali tokom posete Loznici.

Mali je naglasio da je reč o izgradnji stanova za mlade bračne parove, za mlade lekare i naučnike, tako da svoj krov nad glavom mogu da dobiju pod najpovoljnijim mogućim uslovima, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

On je podsetio i da je pre nekoliko dana predstavljen program „Moja prva plata“ gde se u prvom navratu planira zapošljavanje 10.000 mladih, uz dotaciju države, kako bi se dodatno stimulisalo zapošljavanje.

Dodatno će biti izdvojeno 1,2 milijardi dinara za profesionalnu obuku, navodi se u saopštenju.

Ministar pohvalio projekat Loznice za zapošljavanje mladih

Mali je pohvalio danas u Loznici projekat mesnog rukovodstva za povratak mladih i visokoobrazovanih i njihovo zapošljavanje, saopštilo je Ministarstvo.

Ministar je rekao da je projekat „Loznica najboljima“ dobar primer i za druge gradove, kako da pruže priliku mladima.

„Tim za budućnost Loznice“ trebalo bi, kako je planirala lokalna vlast, da doprinese unapređenju i poboljšanju kvaliteta rada s građanima, pokretanju privredne aktivnosti, kadrovskom unapređenju gradske uprave i javnog sektora.

Po raspisanom pozivu u januaru, lokalno rukovodstvo je odabralo prijemu prvih 18 mladih u „Tim za budućnost Loznice“ koji treba da sačine studiju o napretku svog grada , a počeli su da rade 28. maja.

Ministar je danas na sastanku s njima govorio o planu Vlade „Srbija 2025“ kojim je 700 miliona evra predviđeno za mlade, da se ne bi iseljavali: „Tu je reč o izgradnji stanova za mlade bračne parove, za mlade lekare, naučnike, tako da mogu svoj krov nad glavom da dobiju pod najpovoljnijim mogućim uslovima“, rekao je ministar.

Podsetio je i na program „Moja prva plata“, gde se u prvom navratu planira zapošljavanje 10.000 mladih ljudi, uz dotaciju države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari