Mali: Radna grupa za nacionalni stadion 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da bi na današnjoj sednici Vlade Srbije trebalo da bude formirana radna grupa za nacionalni stadion.

„Radna grupa za izgradnju beogradskog metroa radi intenzivno“, rekao je Mali gostujući na televiziji Pink, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Mali tvrdi da postoji velika zainteresovanost ogromnog broja investitora da ulažu u Srbiju, u naše hartije od vrednosti i u projekte, jer, kako je naveo, veruju u bolju budućnost naše zemlje. Ministar je najavio i mogućnost utvrđivanja novih fiskalnih pravila, da bi se pružila dodatna fiskalna sigurnost.

„Planiramo da ograničimo iznos deficita u budžetu koji je sada 0,5 odsto BDP, a mislim da ćemo to zadržati, jer je to najbolji deficit koji smanjuje nivo javnog duga, a plan je i da javni dug ograničimo na 45 odsto BDP“, rekao je Mali.

On je najavio i da će se utvrditi tačan nivo udela penzija i plata u BDP, a sve kako bi se očuvala makroekonomska stabilnosti. Ministar je rekao i da se nastavlja dobar trend kada je u pitanju budžet za 2019. godinu, pa umesto projektovanog deficita, Srbija u prvih pet meseci, u kumulativnom suficitu beleži 8,3 milijardi dinara.

„Zato stalno govorim da do kraja godine možemo očekivati veće plate i penzije i još više novca za infrastrukturne projekte, odnosno za izgradnju puteva, železnice“, naveo je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari