Mali: Do 13 sati za novčanu pomoć države prijavilo se milion građana 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je u toku podela trećeg dela pomoći građanima u borbi protiv korona virusa u iznosu od 257 milijardi dinara.

Kako je navedeno na profilu Ministarstva finansija na društvenoj mreži Instagram, u prvih 13 sati za novčanu pomoć prijavilo se milion građana.

Mali je istakao da se od ponoći, kada je počela prijava za pomoć države od 30+30 evra u okviru trećeg paketa ekonomske podrške privredi i građanima, pa do 8 časova ujutro, prijavilo 176.281 osoba, navedeno je u saopštenju na sajtu Ministarstva finansija.

Mali je gostujići jutros na RTS-u rekao da je to, zajedno sa prva dva paketa, ukupno osam milijardi evra pomoći države.

Prijava za pomoć počela je iza ponoći, a u prvih pola sata preko 20.000 ljudi se prijavilo za pomoć, rekao je Mali.

„U prvih pola sata kada je bilo prijavljivanje za 100 evra prošle godine prijavilo se 3.900 ljudi, a noćas u prvih pola sata više od 20.000, što je pet puta više. Očekujemo da će u narednih par sati biti prijavljeno više od 500.000 ljudi, kao i da ćemo danas preći prvi milion. Prošle godine je uplatu od 100 evra dobilo 6,2 miliona građana, a prijavilo se 4,3 miliona njih“, naveo je Mali i dodao da ne treba da se prijavljuju penzioneri, korisnici novčane socijalne pomoći i lica koja su u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, jer će pomoć dobiti automatski, navedeno je u saopštenju na sajtu Ministarstva finansija.

Prijave na linku idp.trezor.gov.rs.

Da li ćete se prijaviti za 60 evra pomoći od države?

View Results

Loading ... Loading ...

Naveo je da očekuje će broj prijavljenih danas „preći prvi milion“.

„Do 5. maja pozivam sve građane Srbije da se prijave preko Uprave za trezor“, kazao je.

Mali je naveo da će penzioneri, korisnici socijalne pomoći, kao i osobe koji su pod Upravom za izvršenje krivičnih sankcija, automatski dobiti uplatu.

Rekao je da će do 6. maja isplatiti sve penzionere, kao je naveo, u jednom danu, a 7. maja sve korisnike socijalne pomoći i one osobe koji su pod nadležnošću Uprave za izvršenje zavodskih sankcija.

Do 20. maja biće isplaćena pomoć svim građanima, rekao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari