Matić: U toku pregovori o štampanju dodatnih turističkih vaučera 1Foto: Beta/Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da su u toku pregovori sa Ministarstvom finansija o štampanju dodatnih vaučera za boravak domaćih turista u hotelima i banjama širom Srbije, a razmišlja se da ove godine bude podeljeno ukupno 500.000 vaučera.

Matić je u Jutarnjem dnevniku RTS rekla da su uveliko počele pripreme za letovanje, a da za dolazak u Srbiju vlada veliko interesovanje i stranih turista, ocenivši da je to rezultat činjenice da je Srbija prepoznata „po neverovatno efikasnoj i dobroj vakcinaciji“, što je čini sigurnom i bezbednom destinacijom, a „to je u ovom trenutku jedan od prioriteta za uspešnu turističku sezonu“.

Ona je posebno izdvojila da strane goste privalače kulturno-istorijski turizam, bogata i raznovrsna gastronomska ponuda, putevi vina, ali sve više i i ekološki turizam.

„Prepoznaju nas kao centar, ne samo domaćeg, nego i regionalnog turizma i smatraju da, ono što je oduvek Beograd i bio i u nekim bivšim granicama -centar regionalnog turizma, a sada smo više nego ikada u fokusu i jako tražena destinacija“, ocenila je ministarka turizma.

Matić je najavila da će tokom jula i avgusta zaposlenima u turističkoj privrdi biti dodeljena pomoć države u iznosu pune minimalne zarade.

Govoreći o ukidanju rominga sa Grčkom, ona je najavila da će memorandum biti primenjen od 1. jula i podsetila da će tada biti ukinuti i roming i između država Zapadnog Balkana, objasnivši da je došlo do „male zabune“ kada je reč o okuidanju roming saobraćaja.

„Roming je vrsta interkonekcije koja postoji između država i on ne može nikada da bude ukinuta jer postoje granice, ali se cena svodi na cenu saobraćaja na domaćim tržištima“, objasnila je ministarka tatjana Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari