Memorandum o novoj kineskoj investiciji 1Foto: Grad Zrenjanin

Projekat Huataj Srbija prvi je projekat van Kine kompanije ”Šandong Jangu Huataj Kemikal”, koja je proizvođač hemijskog kaučuka i snabdevaće pogon preumatika “Linglong Tajr” u Zrenjaninu, istaknuto je tokom današnjeg potpisivanja memoranduma o razumevanju.

Na osnovu tog memoranduma će ta kompanija izgraditi proizvodne kapacitete u Zrenjaninu. Memorandum su potpisali ministar privrede Goran Knežević, predsednik i generalni direktor kineske kompanije ”Šandong Jangu Huataj Kemikal” Venbo Vang i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Reč je o investiciji od preko 30 miliona evra, čiji će se proizvodni kapaciteti nalaziti u industrijskoj zoni “Jugoistok – Ečka”.“

-Projekat će biti realizovan na osam hektara, zaposlićemo oko 100 radnika. Reč je o savremenoj proizvodnoj tehnologiji opremljenoj potpuno automatskim sistemom, koji nudi potpunu bezbednost i pouzdanost. Planiramo da sve završimo i počnemo sa radom za tri godine – rekao je Đangar Tuđinof, direktor marketinga kompanije ”Šandong Jangu Huataj Kemikal” za Evropu. 

Kako je navedeno, ”Šandong Jangu Huataj Kemikal” jedan je od glavnih partnera i kooperanata kompanije “Linglong Tajr”, za kog obezbeđuje sirovine za proizvodnju pneumatika. 

 – Ova investicija će doneti otvaranje novih radnih mesta, veće plate i penzije, kao i bolji standard građana. Danas i ovom investicijom i aktivnostima lokalne samouprave sve smo bliži tom cilju – rekao je Knežević, zahvalivši svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta. 

Današnjem potpisivanju memoranduma prisustvovali su predstavnici Ministarstva privrede, kompanije „Huataj“, Razvojne agencije Srbije i lokalne samouprave Zrenjanina.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari