Mihajlović: Blokada ugrožavanje bezbednosti 1Foto: FoNet

Nedopustiv je i za svaku osudu način na koji jedan broj građana protestuje zbog cene goriva, jer blokadom saobraćajnica i auto-puta, ugožavaju bezbednost i slobodu kretanja, ocenila je danas u pisanoj izjavi ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

„Blokade automobila u kojima su bebe, deca i starci, naročito na velikim vrućinama, ugožavaju živote naših građana i to nema nikakve veze s protestima građana zbog cene goriva, već sa uvođenjem haosa u našu zemlju“, naglasila je Mihajlović.

Ona je dodala da Vlada Srbije i resorna ministarstva energetike i finansija svakako analiziraju stanje na tržištu goriva i traže način kako da odgovore na poslednja poskupljenja.

„Da li je cena derivata visoka i da li će akcize biti smanjene to će reći nadležna ministarstva, ali ono što ja mogu da kažem je da niko nema pravo da blokira ulice i saobraćaj jer tako ugrožava sve ostale građane“, istakla je Mihajlović.

Ona navodi da, osim načina kako da smanji cenu goriva u Srbiji i očuva životni standard građana, Vlada Srbije mora da pronađe način kako da spreči sve neodgovorne pojedince i grupe da pod izgovorom protesta blokadom saobraćajnica ugrožavaju osnovna prava građana i nanose im štetu.

„Svako u Srbiji može slobodno da izrazi svoj stav i protest, ali niko ne sme protestima da ugrožava prava i nanosi štetu drugim građanima“, poručila je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari