Mihajlović: CarGo radi nelegalno 1Foto: BETAPHOTO/CarGo/MO (Arhiva)

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da nema „nikave rupe“ u Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, već da postoji jedna kompanija, CarGo koja ga ne poštuje, već obavlja taksi prevoz nelegalno, saopštio je njen Kabinet.

Ona je, kako se navodi, rekla da ta kompanija radi na divlje i da između divljih taskista i njih nema razlike.

„Priča oko taksista i CarGoa i izjave svih ostalih aktera pretvorene su u špansku seriju, a rešenje je vrlo jednostavno i staje u sam početak jedne epizode, zakon mora da se poštuje“, rekla je Mihajlović.

Ona je, na pitanje novinara na „Belgrade Food Show“ da prokomentariše stav premijerke Ane Brnabić da to što radi kompanija CarGo nije kršenje zakona, već apsolutno pronalaženje rupa u njemu, rekla da je loše što se zaklanjanjem iza priče o poštovanju zakona pravi priča da postoji neki sukob u Vladi.

„Ja nisam u sukobu sa premijerkom Anom Brnabić, ukoliko je ona u sukobu sa mnom onda to može da znači da je ona za nepoštovanje zakona, a ja duboko verujem i sigurna sam da to nije tačno“, kazala je Mihajlović.

Dodala je da je zakon potpisala predsednica Vlade, izglasali su ga poslanici i na kraju potpisao predsednik Republike.

„Priča o rupama u zakonu znači da bi svako od nas to mogao da uradi, lekari bi mogli da naprave udruženje i da pružaju uslugu prevencije bolesti, a da li će vas lečiti nadrilekar ili lekar bez licence, to niko ne zna. Ugostitelji mogu da naprave udruženje i da pružaju uslugu doručka, ručka i večere, a ko će vam kuvati ne znamo“, rekla je ona.

Istkala je da „to nije rešenje, već je rešenje poštovanje zakona“.

„Morate da se registrujete, da znamo ko ste, da izdajete fiskalne račune i još mnogo toga“, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da ne štiti taksiste i da je nedopustivo šta se dešava na ulicama grada, ali i da ne napada CarGo, već traži da svi poštuju zakon.

„Ako hoćemo da menjamo zakon, hajde, ali dok je na snazi mora da se poštuje“, kazala je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari