Mihajlović: Država kontroliše aerodrom, jer ulaže u njega 15 miliona evra 1Foto: N1

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka za saobraćaj,infrastrukturu i energetiku Zorana Mihajlović izjavila je u juče Nišu „da je logično da država ima kontrolu nad Niškim aerodromom kad će u njegovov razvoj da uloži 15 miona evra“.

-Gde to ima ima u svetu da neka država toliko ulaže u neki aerodorom, a da nije pod njenom kontrolom. Republika Srbija želi da se Aerodrom u Nišu razvija jer je on vrlo važan i strateški, i bezbedonosno i transportni centar ne samo za Niš nego i za celi region. Uostalom, svi aerodromi u Srbiji su pod ingerencijom Srbije, osim Aerodroma Ponikve kod Užica, ali će i tom aerodromu uskoro brinuti država-rekla je potpredsednica Vlade, posle sastanka sa gradonačelnikom Niša i gradskim većnicima u Gradskoj kući..

Nekoliko stotina Nišlija dočekalo je zvižducima resornu ministarsku ispred Gradske kuće uzvikujući“ lopovi, lopovi“, „ne damo aerodrom“ i „aerodrom je naš“.

Na pitanje šta će se dogoditi ukoliko odbornici Skupštine grada Niša ne prihvate da prepuste Republici Srbiiji osnivačka prava i vlasništvo nad Niškim aerodromom, Mihajlović nije konkretno odgovorila.

Mi živimo u demoktatskoj zemlji, tako da je njihovo pravo da ne prihvate preporuku Vlade.Onda će Grad Niš morati da vidi šta će da radi. Ne želim da mislim o tome i nadam se da se to neće desiti jer bi to bilo štetno za Niđš. Očekujem da će odbornici Skupštine Niša izglasati tu odluku-rekla je ona.

Ona je kazala da će na Niškom aerodromu ostati svi ugovori sa avio-prevoznicima, niti će cene avio-karata biti promenjenje, kao i da će putničke taksa i dalje biti tri evra.

Direktor nije bitan

Na pitanje novinara zašto direktor Aerodroma u Nišu Vladica Đurđanović nije prisustvovao razgovorima ministarka Mihajlovi je rekla:“Vlasnik Aerodroma je grad Niš, pa smo zato i razgovarali sa gradonačelnikom i gradskim većnicima.razgovarlai. Nije naročito bitno ko je na čelu aerodroma“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari