Mihajlović: Izgradnja beogradskog metroa važna za celu zemlju 1Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, održala je danas konstitutivnu sednicu radne grupe za realizaciju projekta izgradnje beogradskog metroa.

 Kako se navodi u saopštenju, na sednici, kojoj su prisustvovali i ministar finansija Siniša Mali i pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, definisani su ciljevi rada i razmatrani planski i pravni okvir za realizaciju izgradnje metroa.

Mihajlović je istakla da je izgradnja beogradskog metroa važna ne samo za grad, već i celu zemlju, te da je radna grupa tu da pruži podršku praćenju izgradnje metroa, kao i da odredi i prati dinamiku realizacije.

Na konstitutivnoj sednici, ističe se u saopštenju, dogovoreno je i da se na sledećem sastanku, koji će se održati naredne nedelje, predstavi studija opravdanosti sa generalnim projektom koju je izradila francuska kompanija „Ežis“.

Podsećamo, potpredsednica Vlade Srbije potpisala je sa kineskom kompanijom “Pauer Čajna”  Memorandum o saradnji u vezi sa realizacijom projekta “Beogradski metro” u okviru Drugog samita „Pojas i put“ koji je održan u aprilu ove godine u Kini.

Konstitutivnoj sednici Radne grupe za praćenje realizacije projekta „Izgradnja beogradskog metroa“ prisustvovali su i predstavnici gradske uprave, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i ”Infrastruktura železnice Srbije”, u svojstvu članova Radne grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari