Mihajlović: Izgradnja Moravskog koridora trebalo bi da počne u junu 1Foto: FoNet/Ministarstvo građevinarstva

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da bi izgradnja Moravskog koridora od Pojata do Preljine trebalo da počne u junu ove godine.

Ona je o tom projektu razgovarala sa gradonačelnicima i predsednicima opština kroz koje će auto-put prolaziti, kao i sa predstavnicima kompanija i instituta koji učestvuju u projektovanju i izgradnji koridora.

Mihajlović je istakla da je Moravski koridor od izuzetnog značaja za Srbiju, jer će povezati centralni deo zemlje sa koridorima 10 i 11 i doprineti privrednom razvoju i kvalitetnijem životu građana.

„Ministarstvo koje vodim je vaš centar za ovaj projekat. Tu smo da vam pružimo potrebnu pomoć i podršku kako bismo na vreme završili sve pripremne radove, pre svega oko eksproprijacije parcela, da bi izgradnja Moravskog koridora počela u junu ove godine“, rekla je ona obraćajući se predsednicima lokalnih samouprava.

Ona je dodala da ove godine kreće realizacija velikih infrastrukturnih projekata i da očekuje od svih javnih preduzeća i kompanija iz resora da daju svoj maksimum u radu.

Za izgradnju Moravskog koridora, odnosno auto-puta od Pojata do Preljine, dugog 110 kilometara, potpisan je u oktobru prošle godine Memorandum o razumevanju i saradnji sa konzorcijumom kompanija Behtel i Enka. Procenjena vrednost radova je oko 800 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari